ÇAMUR SİRKÜLASYONLU ROTARİ SİSTEMLİ SU SONDAJI:
Bu yöntem sert zeminlerde değil aksine alivyon neojen dediğimiz yumuşak zeminlerde kullanılan bir sistemdir.etütte belirtilen sondaj noktasına sondaj makinesi kurulur,geniş bir devirdaim havuzu kazılır,kazılan havuz su ve bentonit dediğimiz suyu yoğunlaştırı bazı maddelerle iyice karıştırılır.
Suyun yoğunluğu oluşturulduktan sonra zemine göre delici matkap takılıp santrefüj veya çamur pompası yardımı ile devirdaim verilerek delmeye geçilir delme işlemi bittikten sonra kapalı ve filtreli borular ile techiz edilir.
Techiz işlemi bittikten sonra kolon borusu dediğimiz demir borular teçhiz borularının içine tabana kadar salınır ve suyun vizikozitesi yani yoğunlugu ayarlanarak su devirdaimi sağlanarak çakıllama işlemi yapılır .
Çaıllama işleminden sonra ise kolon boruların içine tekrar hava boruları salınır basınçlı kompresör ile kuyu temizliği inkişafı yapılır,kuyu temizliğinden sonra kolon boruları ve hava boruları kuyudan çıkarılır,sadece sondaj kuyusunun kendi buruları kuyuda kalmış olur ve böylece sondaj işleminin sonuna gelinmiştir.
Nokta Sondaj Mühendislik, 6698 sayılı KVKK 10. maddesi aydınlatma yükümlülüğü çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenerek saklandığını tarafınıza bildirmektedir.